Projekty

V novembri sme odštartovali výskumný projekt ISKILL

Prognostický ústav CSPV SAV začal implementáciu medzinárodného projektu ISKILL kick-off stretnutím s partnermi 10.11.2021. Projekt je finančne podporený Európskou komisiou v rámci schémy „Employment and Social Innovation - EaSI“.
Projekt ISKILL skúma ako môže sociálny dialóg a pracovnoprávne vzťahy napomôcť k zlepšeniu podmienok pre vzdelávanie dospelých v EÚ.
PÚ CSPV SAV realizuje projekt ISKILL v spolupráci so šiestimi medzinárodnými partnermi, a vedie ho Centre for European Policy Studies (CEPS) v Belgicku. Výskumný tím CSPV SAV – Ivana Studená (projektová vedúca), Lucia Mýtna Kureková, Miroslav Štefánik a Denisa Fedáková - bude s partnermi spolupracovať na príprave analytického rámca, komparatívnej kvantitatívnej analýze a zastreší prípadovú štúdiu o Slovensku.

01.12.2021 / Projekty

ODPREZENTOVALI SME KĽÚČOVÉ ZISTENIA Z PROJEKTU POW-BRIDGE O VYSIELANÍ PRACOVNÍKOV NA SLOVENSKU

Výskumníčky Ivana Studená a Lucia Kováčová sa dňa 12. apríla 2021 zúčastnili Strategic Board Meeting 2 v rámci projektu POW-Bridge - Preklenutie rozdielov medzi legislatívou a praxou vo vysielaní pracovníkov. V rámci online stretnutia odprezentovali hlavné zistenia o vysielaní pracovníkov podľa Smernice Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2018/957.

28.04.2021 / Projekty

Horným Uhorskom

Touto cestou predstavujeme 17-minútový popularizačno-edukatívny audiovizuálny výstup, súvisiaci s riešeným projektom VEGA "Cyrilický cestopis z cesty na Florentský koncil".
Pôvodný zámer bol premiérovať ho na tohoročnej Centrovici, kde by možno potešil viacerých kolegov, keďže sa venuje východoslovenským mestám.

12.04.2021 / Projekty

Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe

Centrum spoločenských a psychologických vied SAV sa v januári 2020 zapojilo do otvorenej výzvy na predkladanie žiadostí v rámci programu Dobré spravovanie a cezhraničná spolupráca financovaného z Finančného mechanizmu EHP 2014 – 2021, cieľom ktorého je zvýšenie integrity a zodpovednosti verejnej správy. V spolupráci s Mestom Košice bol podaný spoločný projekt s názvom Mestá v rozšírenom Európskom priestore: Spoločný rozvoj kapacít verejných inštitúcií prostredníctvom slovensko-ukrajinskej cezhraničnej spolupráce a zvyšovanie integrity verejných záležitostí, CEEA (Cities in the Enlarged European Area: Joint Development of Capacities of Public Institutions by Slovak-Ukrainian Cross-border Cooperation and Improving Integrity in Public Affairs).

30.07.2020 / Projekty

CSPV SAV pri riešení nízko-uhlíkovej transformácie a regiónu Horná Nitra

Centrum spoločenských a psychologických vied/Prognostický ústav SAV nadväzuje na niekoľko rokov výskumu sociálnej a ekonomickej transformácie spojenej s prechodom na obehové a nízko uhlíkové hospodárstvo a v máji  začína  projekt financovaný  z rámcového programu Európskej komisie Horizont 2020. Projekt má názvov ENTRANCES - Transformácia energie od uhlia a uhlíka: Vplyvy na spoločnosť. Bude implementovaný v rámci konzorcia 14 európskych univerzít a výskumných inštitúcii, v spolupráci so sociálnymi partnermi a jeho súčasťou je aj prípadová štúdia transformácie regiónu Hornej Nitry.

19.05.2020 / Projekty

Aktuality

Pripravujeme...

Kontakt

  • Centrum spoločenských
    a psychologických vied SAV, v.v.i.

    Šancová 56
    811 05 Bratislava
    Slovenská republika

    IČO: 00596795
    DIČ: 2021299467

    PIC: 991639925

  • Sekretariát: +421 (5) 625 58 86