Aktuality

Konferencia Trh práce na Slovensku 2017 priblížila výsledky výskumu tvorcom politík na MPSVaR SR

V utorok 12. decembra 2017 sa v priestoroch Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny uskutočnila konferencia „Trh práce na Slovensku 2017“ (prognóza budúceho vývoja a analýza vplyvu politík). Konferenciu organizoval Ekonomický ústav SAV, Centrum spoločenských a psychologických vied – Prognostický ústav SAV a Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave. Organizácia bola partnersky podporená Inštitútom sociálnej politiky pri Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny.

13.12.2017 / Konferencie

MEDZINÁRODNÉ PRACOVNÉ STRETNUTIE PARTNEROV RARE V KOŠICIACH

Tri desiatky odborníkov z tretieho sektora a verejnej správy zo šiestich európskych krajín – Bulharska, Česka, Maďarska, Rumunska, Slovenska a Srbska zaoberajúcimi sa riešením otázok zamestnanosti Rómov sa v dňoch 9. - 10.11.2017 stretli v Košiciach na dvojdňovom workshope k implementácii medzinárodného projektu RARE (Changing Discourses, Changing Practices: The Roma as Human Resource (RARE – 2017 – 2019). Stretnutie organizovala mimovládna organizácia ETP Slovensko a za Slovenskú akadémiu vied sa ho zúčastnilo Centrum spoločenských  a psychologických vied SAV.

15.11.2017 / Projekty

Celoživotné učenie pre každého – príležitosť a výzva pre Slovensko

Dostupnosť príležitostí pre celoživotné učenie pre každého je jedným zo zásadných mechanizmov, ktoré musíme integrovať do nášho systému vzdelávania, uviedla počas konferencie Učiace sa mestá / Learning Cities Ivana Studená z Prognostického ústavu Centra spoločenských a psychologických vied SAV. Konferencia Učiace sa mestá/Learning Cities sa konala 13. októbra 2017 v v Primaciálnom paláci v Bratislave.

17.10.2017 / Konferencie

Prognostické práce - Výzva na zasielanie príspevkov pre rok 2017

Radi by sme Vás informovali, že pri príležitosti druhého výročia vytvorenia Centra spoločenských a psychologických vied, Prognostický ústav, jedna z jeho troch zložiek, ďalej strategicky podporuje a rozvíja svoju publikačnú platformu známu ako Prognostické práce. Pri tejto príležitosti sme sa rozhodli upraviť anglický názov na Foresight, Analysis and Recommendations – FAR.
Pripravované číslo PP - FAR bude publikované do konca roka 2017. Príspevky do tohtoročného čísla prijímame do 17. Novembra (na mailovú adresu prognostickeprace@savba.sk). Podporujeme publikovanie príspevkov v anglickom jazyku. V prípade slovenských príspevkov ponúkame pre toto číslo podporu prekladu abstraktu to angličtiny. Prognostické práce majú dobrú históriu fungovania ako recenzovaný vedecký časopis.

11.10.2017 / Oznam

Meníme pohľad, meníme prax v začleňovaní Rómov na trh práce na Slovensku a v Dunajskom regióne

Predstavitelia dvoch neziskových organizácií Miroslav Pollák z  ETP Slovensko – Centrum pre udržateľný rozvoj, Andrea Hagovská z Občianskeho združenia Ľudia v Tatrách a Richard Filčák z Centra sociálnych a psychologických vied SAV, dnes 3.7.2017 na tlačovej konferencii v Dome novinárov v Bratislave, informovali o spolupráci na medzinárodnom projekte s názvom „Meníme diskurz, meníme prax: RARE – Rómovia ako ľudské zdroje“, ktorý predstavuje nový pohľad na rómsku komunitu v miestnej ekonomike a na trhu práce.

03.07.2017 / Projekty

Staršie aktuality »

Aktuality

Pripravujeme...

Kontakt

  • Centrum spoločenských
    a psychologických vied SAV, v.v.i.

    Šancová 56
    811 05 Bratislava
    Slovenská republika

    IČO: 00596795
    DIČ: 2021299467

    PIC: 991639925

  • Sekretariát: +421 (5) 625 58 86