News

The Ministry of Foreign and European Affairs has provided the patronage for the event organized by the Slovak Academy of Science

Globálne megatrendy a vývojové tendencie vo vzťahu k Slovenskej republike, ako napríklad populačné trendy, urbanizácia, riziká pandémií, technologický pokrok, hospodársky rast, multipolárny svet, súťaž o zdroje – voda, energia, potraviny, rastúci tlak na ekosystémy, zmeny klímy, znečistenie životného prostredia či diverzifikujúce sa prístupy k riadeniu, to všetko boli témy a problémy, ktorými sa zaoberala medzinárodná konferencia „Globálne megatrendy a Slovenská republika“, ktorá sa konala v dňoch 19. až 21. septembra v KC Smolenice.

28.09.2016 / Conference

Cooperation with UNESCO in promoting research in Slovakia

Konferencia Globálne megatrendy a Slovensko, ktorá sa konala v dňoch 19.-21. septembra v Kongresovom centre Slovenskej akadémie vied v Smoleniciach pod záštitou predsedníctva Slovenska v rade Európskej únie, pokračovala druhým rokovacím dňom so zameraním na programy UNESCO. „Príležitosti a výhody spolupráce UNESCO s vedeckou komunitou členských štátov“, "Svetový program vody a program vody UNESCO - aktivity, výzvy a spolupráca", aktivity projektu UNESCO MOST na Slovensku, skúsenosti so zakladaním UNESCO Chairs na Slovensku - to boli nosné témy druhého rokovacieho dňa tejto medzinárodnej konferencie. Organizátormi konferencie boli Centrum spoločenských a psychologických vied SAV, Ústav krajinnej ekológie SAV a Európska akadémia vied a umení.

27.09.2016 / Conference

Open Conference - Global Megatrends and Slovak Republic

CSPS is organising Open Conference under the auspices of the Slovak Presidency of the Council of the European Union,

Global Megatrends and Slovak Republic
19-21 September 2016
Congress Centre Smolenice SAS


organised by the Centre for Social and Psychological Sciences of SAS
in cooperation with the Institute of Landscape Ecology of SAS
and the European Academy of Sciences and Arts

05.09.2016 / Conference

Informal Meeting of Ministers for Employment and Social Policy, SAS and Nice

Informal Meeting of Ministers for Employment and Social Policy (EPSCO) – Bratislava, 14- 15 July2016 was supported by contributions from the Centre for social and Psychological Sciences of SAS.
The high-level two-day meeting of EU Member States’ ministers responsible for employment and social policy (EPSCO), titled "Facing the Social and Technological Challenges in the World of Work” focused on the three main areas: Digitalisation, Demographic changes and Migration. The meeting was held within the framework of the Slovak Presidency of the EU Council and chaired by the Slovak Minister Ján Richter.
Director of CSPS Ms. Martina Lubyová was invited to deliver keynote speech that would guide and inform the discussions during the meeting.

18.07.2016 / Conference

Globálne megatrendy a Slovensko

Predstavitelia Ministerstva životného prostredia SR, Slovenskej agentúry životného prostredia a ďalších partnerských inštitúcií sa zúčastnili diskusie o globálnych megatrendoch a ich dopadoch na Slovensko, ktorú usporiadalo Centrum Spoločenských a psychologických vied SAV 2. mája v KC Smolenice.

15.07.2016 / Conference

Staršie aktuality »

Latest news

Preparing content...

Contact

  • Centre of Social and Psychological Sciences, SAS
    Sancova 56
    811 05 Bratislava
    The Slovak republic

  • Secretariat: +421 (5) 625 58 86